TR EN

Dondurma

Mevzuatın Kapsamı:

  • İlgili mevzuat dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama ve pazarlamasını kapsar.

Temel güvenlik gerekleri:

  • Fiziksel ve kimyasal güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:

  • Yok.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:

  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.

Mevzuatın yürürlük tarihi:

  • Resmî Gazete Tarihi: 13.01.2005 Resmî Gazete Sayısı: 25699- Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği (Tebliğ No: 2004/45)