TR EN

Fermente Ürünler

Mevzuatın Kapsamı:

  • İlgili mevzuat; fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şartlarda üretilmesine, işlenmesine, muhafaza ve pazarlama için ürün özelliklerini kapsar.
  • Temel güvenlik gerekleri (Bir iki cümlelik özet anlatım):
  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:

  • Yok.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:

  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.

Mevzuatın yürürlük tarihi:

  • Resmî Gazete Tarihi: 16.02.2009 Resmî Gazete Sayısı: 27143- Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2009/25)