Fermente Ürünler
Mevzuatın Kapsamı:
- İlgili mevzuat; fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şartlarda üretilmesine, işlenmesine, muhafaza ve pazarlama için ürün özelliklerini kapsar.
- Temel güvenlik gerekleri (Bir iki cümlelik özet anlatım):
- Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:
- Yok.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:
- Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.
Mevzuatın yürürlük tarihi:
- Resmî Gazete Tarihi: 16.02.2009 Resmî Gazete Sayısı: 27143- Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2009/25)