Salça
Mevzuatın Kapsamı:
- İlgili mevzuat domates salçası, domates püresi, biber salçası, biber püresi, karışık salça, domates veya biber bazlı olan yemeklik ürünleri kapsar.
Temel güvenlik gerekleri:
- Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:
- Yok.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:
- Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.
Mevzuatın yürürlük tarihi:
- Resmî Gazete Tarihi: 13.08.2020 Resmî Gazete Sayısı: 31212 - Türk Gıda Kodeksi Salça Ve Benzeri Ürünler Tebliği (Tebliğ No: 2020/19)