TR EN

Salça

Mevzuatın Kapsamı:

  • İlgili mevzuat domates salçası, domates püresi, biber salçası, biber püresi, karışık salça, domates veya biber bazlı olan yemeklik ürünleri kapsar.

Temel güvenlik gerekleri:

  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:

  • Yok.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:

  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.

Mevzuatın yürürlük tarihi:

  • Resmî Gazete Tarihi: 13.08.2020 Resmî Gazete Sayısı: 31212 - Türk Gıda Kodeksi Salça Ve Benzeri Ürünler Tebliği (Tebliğ No: 2020/19)