Reçel
Mevzuatın Kapsamı:
- İlgili mevzuat reçel, ekstra reçel, geleneksel reçel, ekstra geleneksel reçel, jöle, ekstra jöle, marmelat, jöle-marmelat, geleneksel marmelat ve tatlandırılmış kestane püresini kapsar.
Temel güvenlik gerekleri:
- Fiziksel ve kimyasal güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:
- Yok.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:
- Fiziksel ve kimyasal analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.
Mevzuatın yürürlük tarihi:
- Resmî Gazete Tarihi: 30.12.2006 Resmî Gazete Sayısı: 26392- Türk Gıda Kodeksi Reçel, Jöle, Marmelat Ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği (Tebliğ No: 2006/55)