TR EN

Reçel

Mevzuatın Kapsamı:

  • İlgili mevzuat reçel, ekstra reçel, geleneksel reçel, ekstra geleneksel reçel,  jöle, ekstra jöle, marmelat, jöle-marmelat, geleneksel marmelat ve tatlandırılmış kestane püresini kapsar.

Temel güvenlik gerekleri:

  • Fiziksel ve kimyasal güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:

  • Yok.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:

  • Fiziksel ve kimyasal analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.

Mevzuatın yürürlük tarihi:

  • Resmî Gazete Tarihi: 30.12.2006 Resmî Gazete Sayısı: 26392- Türk Gıda Kodeksi Reçel, Jöle, Marmelat Ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği (Tebliğ No: 2006/55)