Peynir
Mevzuatın Kapsamı:
- İlgili mevzuat; doğrudan tüketime veya daha ileri işlemeye sunulan peynirlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesini, işlenmesini, muhafaza edilmesine, taşınmasını ve piyasaya arzını kapsar.
- Temel güvenlik gerekleri (Bir iki cümlelik özet anlatım)
- Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:
- Yok.
Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:
- Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.
Mevzuatın yürürlük tarihi:
- Resmî Gazete Tarihi: 08.02.2015 Resmî Gazete Sayısı: 29261 - Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği (Tebliğ No: 2015/6)