TR EN

Peynir

Mevzuatın Kapsamı:

  • İlgili mevzuat; doğrudan tüketime veya daha ileri işlemeye sunulan peynirlerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesini, işlenmesini, muhafaza edilmesine, taşınmasını ve piyasaya arzını kapsar.
  • Temel güvenlik gerekleri (Bir iki cümlelik özet anlatım)
  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik güvenlik gereksinimleri bulunmaktadır.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk işareti:

  • Yok.

Mevzuatın gerektirdiği uygunluk değerlendirme prosedürü:

  • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler ile uygunluk değerlendirilmektedir.

Mevzuatın yürürlük tarihi:

  • Resmî Gazete Tarihi: 08.02.2015 Resmî Gazete Sayısı: 29261 - Türk Gıda Kodeksi Peynir Tebliği (Tebliğ No: 2015/6)